Kókuszos habcsók

  • 2013.12.19.
  • 5

A legegyszerűbb édességek egyike és többféle módon variálható. A lényege persze a jó keményre felvert tojásfehérje, amihez kevés mézet teszünk (esetleg más édesítőt: xylitet vagy datolyapürét). Ezzel is még tovább verjük, pár csepp citromlétől pedig még szép fényt is kap. Nagy mozdulatokkal belekeverjük az aktuális ízesítőt, most pl. kókuszreszeléket. De tehetünk hozzá darált diót / mandulát / mogyorót / házi lekvárt / mézeskalács-fűszert / vaníliaport /chiamagot ... stb.Tölthetjük csillagcsőrős habzsákba is és szép mintákat nyomhatunk a sütőlapra, vagy csak kiskanállal diónyi halmokat. Előmelegített, nem túl forró sütőben inkább csak szárítjuk, mint sütjük. Ha nagyon barnulna, vegyük lejjebb a hőfokot! Frissen a legjobb, később már megpuhul, összeesik.