Szalonnás, aszalt szilvás karaj sárgarépával

  • 2013.01.22.
  • 1

Egyik kedvencem ez a fajta hústekercs, bármikor meg tudnám enni! :) Finom házi szalonnával (és háztáji húsból) a legfinomabb. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészül.
A karajból 1 cm-es szeleteket vágtam, majd kiklopfoltam. Nem sóztam meg, mert a szalonnánk elég sós lett és ebből került minden husira egy szelet. 2 szem aszalt szilva került még rá (ha lehet, bio/organikus!) és egy leheletnyi kakukkfű (de ez el is maradhat), majd feltekertem és kívülről is kapott szalonnaborítást. Fogpiszkálóval tűztem össze.Kevés zsiradékot forrósítottam, átpirítottam rajta a tekercseket, majd 1-2 dl vízzel öntöttem fel. Mellédobtam a csíkokra vágott répát, vastagabb szelet szalonnát és pár szem aszalt szilvát. Fedő alatt 25-30 percet pároltam, ügyelve, hogy mindig legyen alatta kevés víz. Az utolsó 5 percben a fedőt levéve még kicsit megpirítottam. Hagytam pihenni, majd a fogpiszkálókat eltávolítva felszeleteltem, a répát és a többi alkatrészt mellétéve tálaltam. Hmmmmm. :)