Zöldséges ráksaláta bébicéklával

  • 2013.07.08.
  • 8

Szinte látom magam előtt, ahogy néhányan megint felhúzzák a szemöldöküket: szegény gyereknek mit kellett már megint ennie.... :))) Hát igen, nehéz sora van. :P
Most éppen folyami rákhoz jutottam, de boltban is lehet venni, nagy előnye, hogy ott már megtisztítva árulják. Ebből most felhasználtam 10-15 db-ot, valamint a maradék párolt zöldséget (sárgarépa, zöldborsó, brokkoli), főtt bébicéklát (legközelebb sült céklával csinálom!), és a gluténmentes kovászos uborkából 2 darabot. Mindent nagyjából egyforma kockákra vágtam, hozzákevertem a rákfarkakat, kevés fokhagymával, őrölt köménnyel ízesítettem, balzsamecettel pikánssá tettem, majd 1 nagy evőkanálnyi kókuszkrémet kevertem hozzá, hogy a gyönyörű színét még jobban kidobja! :)

Saláta levélen, kaporvirággal díszítve tálaltam. Elfogyott. :)