Diós-bazsalikomos krémmel töltött paradicsomtorony

  • 2013.08.08.
  • 2

Mire vágyik a háziasszony ebben a melegben? (A teraszon 45 fok, a konyhában csak 29.) Semmi esetre sem arra, hogy órákat álljon a tűzhely mellett. De ha lehet, még 5 percet se! :)
Ezért ma a nyers konyhát részesítettem előnyben! :)
Pesztószerű krémet készítettem, csak kicsit sűrűbbet, krémesebbet.

2 nagy marék (a két tenyerem összefogva 2x) áztatott diót, 1 nagy csokor bazsalikomot (a vastag szára nélkül), 2 gerezd fokhagymát és fél mokkáskanál sót dobtam a turmixba és alaposan összeturmixoltam. Közben olíva- és repceolajat öntöttem hozzá- pontosan nem tudom mennyit, közben lehet látni, mennyire krémesedik. Végül 2-3 evőkanálnyi eredeti parmezánt reszeltem bele. (Aki még nem vezette be a tejtermékeket, ki is hagyhatja!)
A szép kemény paradicsomokat keresztbe felszeltem, majd minden szeletre kentem a diós pesztóból. Jól behűtve nagyon kellemes és laktató étel!