Lecsós padlizsántorony szalonnacsipsszel

  • 2015.03.29.
  • 7

Nem tudom miért, de a padlizsán engem mindig arra inspirál, hogy tornyot építsek belőle. Persze ehetőt. :) Talán kis koromban nem éltem ki az építőszenvedélyem... :)))Hozzávalók 2 személyre:1 nagyobb padlizsánlecsó3 szelet szalonnasó, zsiradékA padlizsánt megmosom, és fél centi vastag karikákra vágom héjastól. (Vannak olyan fajták, amiket hiába sütünk meg, nem kellemes megenni a héját, akkor ezt fogyasztáskor levágjuk, de ne sütés előtt, mert ez tartja össze a szeleteket!) Kicsit besózom, félreteszem. A szalonnából 2x2 cm-es kockákat vágok, serpenyőben ropogósra sütöm, a kisült zsírt felfogom egy kis tálba. A pörcöt félrerakom. A padlizsán szeletek mindkét oldalát megsütöm fedő alatt, hogy jól megpuhuljon és közben mindig csak annyi kisült zsírt teszek alá, amennyi ahhoz kell, hogy ne égjen le. Egyébként több decit beinna! :) (Ínyencek közben fűszerezhetik olaszos fűszerekkel.)Amikor megsült az első adag, kiszedem tányérra, letakarom, majd jöhet a többi - egyszerre úgy sem lehet kisütni, nem fér bele a serpenyőbe!A lecsót felmelegítem (saját, télire eltett lecsót használtam, ennek híján lehet frissen is készíteni), majd összeállítom a tányéron a tornyot: egy szelet padlizsán, kevés lecsó + egy kis szalonna - így rétegezhető, amíg még meg áll a torony.Ne sokat teketóriázzunk - gyorsan együk meg! :)(Előételnek, vacsorának is megteszi.)