Házi gesztenyepüré és BÚÉK

  • 2012.12.30.
  • 7

Ezzel a házi gesztenyepürével szeretnék minden kedves blogolvasónak nagyon boldog és egészséggel teli új évet kívánni! Olvassatok 2013-ban
is, én pedig megígérem, hogy még aktívabb leszek! :)

Nagyon szép, olasz gesztenyéhez jutottam, amit bevagdostam és a sütőben sütöttem meg. (Ügyelve, hogy ne piruljon nagyon, csak puhuljon!)
Könnyedén sikerült megpucolni még melegen, igaz, nekem teflonkezem van. :) 2 maréknyi szemhez adtam 1 dl almalevet, késhegynyi vaníliaport (vagy egy vaníliarúd kikapart belsejét), 2 evőkanál kókusztejet és egy csöpp xylitet. Ezt turmixoltam, majd az ősrégi krumplinyomón is átnyomtam.
Fél doboz kókuszkrémet
habverővel kissé fellazítottam (nem lehet persze igazán habbá verni!), habzsákba töltöttem és a gesztenyemassza tetejére nyomtam. Még egy kevés maradék gesztenye és egy szem málna koronázta meg.
Jó étvágyat!