Finom fasírt muffinsütőben

  • 2013.03.02.
  • 6

Egyszerű recept következik, de pont ezért nagyszerű! :) A darált hús remek alapanyag, könnyű vele dolgozni, fűszerezni, hamar készen van. Ebbe természetesen nem került áztatott zsemle, mégsem lett kemény, száraz és szét sem esik. Ebben segít a muffinforma. :)
Kb. 30 dkg (jó zsíros) darált húshoz másfél fej, apróra vágott és olajon dinsztelt vöröshagymát adtam, sóztam, borsoztam, őrölt köménnyel, reszelt fokhagymával, kurkumával és egy csipet őrölt korianderrel fűszereztem. Egy egész tojást és 5 evőkanál reszelt sütőtököt, és 1-1 evőkanál tökmag- és gesztenyelisztet adtam hozzá. (Ha nem tűnik elég szilárdnak, ez utóbbiból még tehetünk hozzá.) Kézzel alaposan összegyúrtam és
a muffinsütő mélyedéseibe süllyesztettem a maroknyi gombócokat. (A forma aljára egy-egy vékony szelet szalonna is kerülhet.) Előmelegített, 175°-os sütőben 30-35 percet sütöttem.
Hidegen is finom, vagy le is fagyaszthatjuk.