Toszkán gesztenyetorta (castagnaccio)

  • 2016.10.03.
  • 6

Vigyázz, nagyon gyors recept!
Ismeritek a Toszkán gesztenyetortát, a castagnaccio-ot? Gesztenyelisztből készül, 100% gluténmentes és mégsem egy műízű "diétás" termék! Változtatva, de lényegét megtartva, muffin szerűre "gyúrva" készítettem el...A belevalók:500g gesztenyeliszt, 2ek. juharszirup, pici só, 0,5l víz, 2 tojás, 4ek. olívaolaj, 120g vörösáfonya, 120g fenyőmag, rozmaring (igény és ízélmény szerint)A legnagyobb meló a tojások szétválasztása...
majd az összes alapanyagot - a to...jás fehérjét leszámítva - kása szerűvé keverjük, majd hozzáadjuk a felvert fehér habot. Kis formákba öntjük ( papírral bélellve, vagy olajozva), és 200°C-ra hevített sütőbe teszük sülni. Mindössze 20 perc alatt kész! Szezon van! Bor&Sodó Receptképes blog, étel és bor ajánlattal, a mindennapokra, de a teljesség igénye nélkül...