Gyors spárgás megoldások

  • 2016.05.23.
  • 0

Az idei utolsó spárgás ajánlatom...
Vagy mindjárt legalább három.
Íme
folyamatában:A vékony és zsenge csirágot használhatjuk előfőzés nélkül is. Centis darabokra vágva, egy kis újhagymával pár perces olíva olajon pirítás után sózzuk, borsozzuk és:A: Csavarjunk rá kis citromot, majd keverjük salátához.B: Üssünk rá tejszínnel felvert tojást és a végén reszelt parmesant. A legjobb omlette variáció!...de piríthatjuk tovább! Erőteljesen karamellizálva változik az íze, így tökéletes lesz az aromákat feloldani egy löttyintés friss, sallang mentes Csopaki Olaszrizling. Ha az alkohol elpárolgott, mehet hozzá a tejszín, szerecsendió... Így az egyik kedvenc tésztámat a tagliatelle-t fogja pompás szószba.
A "maradék" bort ne felejtsük a palackban!
Végső soron a szószos verziót adhatjuk szeletelt szárnyashoz is, de a húst csíkokra vágva és úgy pirítva készíthetünk ragut is belőle. Tálaláskor egy pár csepp friss citrom (savai és illó olajai) egészen könnyeddé varázsolják a fogást. Hozzá a citromos kakukkfű már csak ízek netovábbja.Bor&Sodó Receptképes blog, étel és bor ajánlattal, a mindennapokra, de a teljesség igénye nélkül...

Címkék

Jásdi˙