Zsázsa: enni, majszolni, harapni... Bármikor, bármivel.

  • 2016.04.19.
  • 7

"...a magyar zsázsa növénynévnek az angol (cress), német (Kresse) és a francia (cresson) megfelelője. Ami viszont eredetileg - és állítólag - szanszkrit szó, ami annyit jelent, hogy enni, majszolni, harapni." / Bálint gazdaA nálunk is ismert kerti zsázsa (Lepidium sativum) egy igazi tavaszi energia bomba. Ráadásul nemcsak egészséges, de rendkívül finom is. A nemzetségből egyre több, érdekes fajta kerül az ember látó ill. szagló körébe.Én most három félét próbáltam kenyérre:Shiso green: friss, ánizsos, mentás.
Shiso purple: összetett, illatos, római köményes, parfümös.Daikon: erőteljes, retek ízű.Karakterüknél fogva más-más ételekhez illeszthetők, de simán vajjal fogyasztva mutatkozik meg igazán egyediségük. Szerencsére a
rillette-vel is jól működik!Bor&Sodó Receptképes blog, étel és bor ajánlattal, a mindennapokra, de a teljesség igénye nélkül...