A Sauvignon Blanc márpedig nincs a spárgához kötve

  • 2016.05.24.
  • 0

Gyors spárgás megoldások
bejegyzéshez rögtönzött borajánlat, pár szóban:Ez ízben nem a Sauvignon Blanc került a spárga mellé, hogy miért?
Mert az olyan sablonos lett volna...smile hangulatjelÉs nem mindig, főleg nem mindegyik kiváló választás.
Ez a Csopaki Rizling viszont annál inkább:2013-ból maradt rám, de frissességéből még cseppet sem veszített, inkább csak finomodott, mintsem öregedett volna. Ugyan nem döntötték ki a pohár falát az amúgy szép citrusos, meszességtől dőzsölő savai, viszont könnyedségéhez hibátlan egyensúlyt képezve, tették a bort vonzóvá és gyorsan ihatóvá. (Ezért az ételbe tényleg alig löttyintettem...) Mind illatában és ízében a visszafogott, ám határozott florális jelleg a mérvadó,az íz a nyári alma zamataival és a mandula - jelen esetben hámozott, inkább édes, mint kesernyés - aromáival teljesedett finom borrá.Tulajdonképpen ezen tulajdonságok együttese teszi alkalmassá egy spárgás fogás szereplőjévé. A nem túlzó belbecs és a sallangoktól mentes ízvilág vonzó minden étel számára. Így most is a csirág zöldes-kesernyéjét szépen ellensúlyozza a virágos karakter és a kellemes savérzet. Az erőteljesebb pirításnak köszönhetően méginkább előtérbe kerül a mandulás-csonthéjas jelleg, ami teljes harmóniát hoz a fogáshoz.Jásdi Pince - BorokBor&Sodó Receptképes blog, étel és bor ajánlattal, a mindennapokra, de a teljesség igénye nélkül...

Címkék

Jásdi˙