Bulgur fasírt, cékla és fűszernövények

  • 2015.09.10.
  • 6

Csábító hüvelyes textúra, sajtos illat, élénk lila szín, friss fűszernövények és sok-sok zöldség. Ezek mellé kinek hiányozna a hús? Ki ne szeretné a fasírtot? Minden étkezéskor kiváló, akár állva nassoláshoz is jó, hidegen, egyenesen a hűtőből kivéve is finom. Most hús nélküli bulgur fasírtot fogunk készíteni cékla hozzáadásával, mely gyönyörűen ünnepivé festi azt.Hozzávalók (25 fasírt):1 pohár durva bulgur1 ½ pohár forró víz2 fej vöröshagyma, durva reszelőn átreszelve aztán lecsöpögtetve
1/2 kg cékla, durva reszelőn átreszelve aztán lecsöpögtetve1 erős paprika, apróra vágva3 gerezd fokhagyma1/2 csokor koriander3 evőkanál olaj2 tojás1/2 kiskanál római kömény1 kiskanál koriander mag2 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény keverék (petrezselyem, koriander, bazsalikom)150 g kemény sós sajt durvára reszelve1/2 pohár lisztsó és frissen őrölt fekete borssütéshez olajElkészítés (30 perc):Kis fazékban összekeverjük a bulgurt a vízzel és egy kevés sóval, felforraljuk, majd alacsony lángon 10 percig főzzük, végül lehűtjük.Egy tálban a bulgurt átforgatjuk - a lisztet kivéve - a többi összetevővel. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük az egyveleget, amíg az egész szépen összeáll.Nedves, vagy olajos kézzel 4-5 cm átmérőjű, lapított pogácsákat formázunk, majd 4 percig sekély olajban sütjük őket, míg mindkét oldalukon aranybarnák lesznek.Citrommal ízesített tahinivel tálaljuk.Természetesen sütőben is süthetjük:180 fokra előmelegítjük a sütőt. Tepsibe sütőpapírt teszünk, kicsit megolajozzuk, és elrendezzük a gombócokat. A tetejére is permetezhetünk egy kis olajat. 15-20 percig aranybarnára sütjük.forrás: hashulchan.co.il