Panzanella - olasz kenyér-saláta
- 2012.04.29.
- 2
Nemrég egy csodás reggeliben volt részem. Bár nem kimondottan Izraeli (mert olasz...), de azért földközi-tengeri :) és tökéletesen beleillik az itteni salátamániába. Íme a Panzanella, az olasz kenyér-saláta elkészítése. Az egész mindössze 5 perc!
Hozzávalók (4 személyre):
6 fekete kenyérszelet, lehetőleg friss (2-3 napos)
10 félbevágott cherry paradicsom (vagy cherry-tamar)
1 hagyma, megtisztítva és apróra vágva
2 sárga vagy narancssárga paprika, felkockázva
10 félbevágott és kimagozott (kalamata típusú) olívabogyó
1 doboz (250 g), víztől leszűrt mozzarella sajt-golyók
3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
1 kiskanál durva só
fekete bors
Mártás
1/4 pohár (60 ml) olívaolaj
1 kiskanál balzsamecet
Elkészítés:
A kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összekeverjük.
Az egészet áttesszük egy széles és nem mély felszolgálótálba. A salátára szórjuk a balzsamecettel kevert olívaolajat, és tálaljuk.
A szerzőről
A mi izraeli konyhánk