Lazacos tészta kókusz krémmel

  • 2013.02.05.
  • 0



Az előző bejegyzés -több gyorspörkölős tipp mellett- a tajlandi Pad Thai-ról szólt. Most következzen a távolkeleti/ izraeli trió második tagja, a lazacos, kókuszkrémes tészta.



Hozzávalók (egy személyre):



250 g tojásos tészta
kis olaj a sütéshez
150 g lazac filé, bőrtől és csonttól megtisztítva
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál zúzott fokhagyma
1/2 fehér hagyma, finomra szeletelve
1 cukkini, vékony csíkokra vágva
1/4 pohár póréhagyma, vékony csíkokra vágva
1/3 pohár kókusz krém (nem tévesztendő össze a kókusztejjel)
1 kiskanál curry por
1 kiskanál sárga curry krém
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
aprított mogyoró, díszítésnek




Elkészítés:


Megfőzzük a tésztát (a gyártó utasításai szerint), és félretesszük.
A grill-sütőt (vagy a rendes serpenyőt) forróra előmelegítjük. Olajba mártott
papírral megkenjük a serpenyő alját.
A serpenyőbe tesszük a lazacot úgy, hogy a bőr lefelé legyen. Mindkét
oldalát 2-2 percig sütjük. Hogy ne száradjon ki, csak addig pirítsuk a lazacot,
míg élénk rózsaszínből
halvány rózsaszínű
lesz. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Alaposan előmelegítjük a wokot/nagy serpenyőt. Hozzáadunk egy evőkanál
olajat, és megvárjuk, amíg nagyon forró nem lesz (de vigyázzunk, hogy oda ne
égjen).
Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és fojamatos ugrasztás, vagy keverés
közben néhány másodpercig pirítjuk.
További ugrasztás mellett hozzáadjuk a hagymát, a cukkinit és a póréhagymát,
aztán a kókusz krémet és a fűszereket, kicsit megkeverjük, és végül beletesszük
a tésztát is.
Addig ugrasztjuk, míg a folyadék elpárolog, aztán levesszük a tűzről. Ha
kell, javítjuk az ízesítést.
A tésztát tányérra tesszük, hozzáadjuk a lazacot és apróra vágott mogyoróval
díszítjük.