Gyors karfiol pástétom

  • 2012.10.22.
  • 5




Rövid előkészítés, gyors sütés, és nagyszerű eredmény: hűvös őszi estéken élvezet majszolgatni ezt a karfiol pástétomot.




Hozzávalók (6 személyre):

500 g karfiol
5 tojás
1 doboz (250 ml) tejszín (~15% zsírtartalmú)
1 csésze (200 ml) tejföl (~9% zsírtartalmú)
100 g reszelt Kashkaval (Caciocavallo sajt)
1 pohár (250 gramm) krémsajt (~9% zsírtartalmú)
1/2 pohár önkelő liszt
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

fekete bors


Speciális eszközök: 6 hőálló kis csésze




Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzzük a karfiolt. Leszűrjük.
A
többi hozzávalót egy tálban egyenletesen összekeverjük.
Beolajozzuk a csészéket, és mindegyikbe néhány karfiolt teszünk. A tetejére öntünk a keverékből.
Körülbelül 30 percig, aranylóra sütjük.




(forrás: ynet)