Izsópos cukkini pogácsa

  • 2016.04.09.
  • 3

Itt a mi hozzájárulásunk egy tejes svédasztalos vacsorához: cukkini pogácsa. Persze reggelire is kitűnő ez az izraeli módra elkészített görög finomság :)Hozzávalók:700 g cukkini a héjával, durvára reszelve3 szár zöld hagyma, apróra vágva150 g összemorzsolt bolgár sajt1/2 csésze reszelt pecorino sajt2 tojás1 evőkanál izsóp levél1 csésze zsemlemorzsa1/4 citromolajsóőrölt fekete borsElkészítés:Összekeverjük a fasírthoz valókat (a citromon és olajon kívül mindent), és két órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.Olajat melegítünk egy serpenyőben, két evőkanál segítségével lágy gombócokat készítünk a masszából, majd azokat közepes lángon, mindkét oldalán kb. 2 percig sütjük, míg arany színt kapnak.Megszórjuk frissen facsart citromlével, és melegen, vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.Lehetőségek:Pecorino helyett parmezánt is reszelhetünk.Izsóp levelek helyett kaporral, vagy szárított mentával is dolgozhatunk.Zsemlemorzsa helyett 4 szelet vízben áztatott és kifacsart kenyér is használható.Forrás:
hashulchan.co.il