Görögdinnyeleves fetasajttal és mentával

  • 2012.07.22.
  • 0







Annak ellenére, hogy a gyerekek csak belekavartak, finnyásan belekóstoltak, otthagyták (na jó, főleg a második volt ehetetlen számukra), és ebéd végén megfogadtaták velem, hogy néha olyan kaját is készítek, amit ők is szeretnek, valójában egy nyári, meleg napokra (néhol majdnem 50 fok!!)

ideális levesről van szó, melyet a felnőttek kiváncsian, és -a visszajelzések alapján- nagy részük elégedetten fogyasztott el. Néhányan repetáztak is :)

A leves nincs főzve, sima görögdinnye, mézzel, citrommal, mentával és fetasajttal. Nem lehet rossz, gondoltam, mikor megláttam a neten, és bár Magi kicsit tiltakozott, csakazértis megcsináltam.





Hozzávalók:
1 kiló görögdinnye (a piros része, a héj nélkül)
1 pohár mentalevél
1/2 pohár méz
1/4 pohár citromlé
300g fetasajt másfél centis kockákra vágva




Elkészítés:
A görögdinnye egynegyedét másfél centis kockákra vágjuk.
A dinnye többi részét nagy darabokra vágjuk, és a mixerben addig törjük, míg egységes folyadékot kapunk.
A dinnyepéphez adjuk a mézet, a citromot, a mentát, és további fél percig törjük a turmixgéppel.
A levest kis csészékbe töltjük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott feta sajtot és a görögdinnye-kockákat.
Mentával díszítjük, és tálaljuk.
Juhééé!!

(fotó: nem én, a net, nekem nincs ilyen tányérkám)