Céklafőzelék pirított csirkemájjal

  • 2018.11.12.
  • 1

Néhány éve kötöttem közelebbi barátságot a friss céklával, mikor egy forgatáson előszeretettel rágcsáltuk a kis céklahasábokat főétkezések között/helyett. A kedvemcem továbbra is a friss változat, de mivel a főzelékeket is kivétel nélkül nagyon szeretem, így most ezt készítettem belőle.Amire szükségem volt:5-6 db közepes méretű cékla2 dl főzőtejszín1 tk köménySó, bors1 kis fej vöröshagyma1 gerezd fokhagymaNegyed citrom leve2 ek teljes kiőrlésű zablisztVíz2 el vajFél kg csirkemáj2 tk szárított majorannaA hagymákat apróra daraboljuk, majd a vaj felén elkezdjük megpirítani. Pár perc után jöhetnek hozzá a kockára darabolt céklák. Kicsit összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Jöhet a só, bors, kömény. Mikor a cékla megfőtt, de azért még roppanós, beleöntjük a tejszínt, amihez előzőleg hozzákeverjük a teljes kiőrlésű lisztet. Már csak a citromlé hiányzik. Miután besűrűsödött, ezt is hozzácsepegtetjük.A vaj másik felén pirítottam meg a csirkemájat, amit majorannával, és a végén sóval fűszereztem.Ilyen szép színű főzelék lett belőle: