Egytálétel sült kacsából

  • 2017.12.27.
  • 8

Idén Karácsonykor valahogy nem kapott el a menütervezés heves láza... nem is volt rá nagy szükség hiszen itthon itthon (a saját lakásunkban) nem voltunk sokat, ahogy azt már megszoktuk. Nagymamámnál szoktam leginkább kreatívkodni ilyenkor, de ez alkalommal inkább ő találta ki a menüsort is.
Többek között narancsos sült kacsacomb is került az asztalra. Szerencsére szuper kacsahúst kaptunk (innen) így már "csak" az elkészítésen múlott minden. Persze nagyon finom volt, de már a maradékot nem volt kedvem megenni, szóval kellett vele kezdeni valamit, hogy mégiscsak ráfanyalodjak.
Így lett belőle egy rizses egytálétel.


Hozzávalók 2 főre:2 db narancsos sült kacsacomb (!)1 zacskó jázmin rizs1 répa250 g laska gombaegy kevés vaj1-2 gerezd fokhagymasó, frissen őrölt bors1 tk jambalaya fűszerkeverék0,5 tk kurkuma2 csipet tört csilipaprikaegy kis csokor friss petrezselyem3 ek szója szószElkészítés:A kacsahúst szedjük le a csontról. Hámozzuk meg a répát, reszeljük le. Csíkokra vágjuk fel a gombát. a fokhagymát tisztítsuk meg.
A rizst főzzük ki.Egy wok serpenyőben kevés vajra dobjuk rá a répát, nyomjuk rá a fokhagymát. Néhány keverés után adjuk hozzá a gombát is. Forrósítsuk össze és fűszerezzük: só, bors, jambalaya fűszerkeverék, csili. Kb 5-8 percig főzzük. Majd adjuk hozzá a húst is, ezzel is 2-3 percig főzzük.Keverjük hozzá a kifőtt rizst, adjuk hozzá a kurkumát, ízlés szerint szója szószt. Kb 5 percig főzzük össze. A végén keverjük bele a friss petrezselymet, egy keveset hagyjunk meg a tetejére tálaláshoz.
Tálaláshoz kínáljunk mellé szója szószt, chili szószt pluszban.