Nagyon csípős csicseriborsó curry serpenyőben sült halfilével

  • 2016.12.29.
  • 3

Hozzávalók:- 2 csicseriborsó konzerv- 1 kis doboz kókusztej ( a sűrűbb fajta )- 2 kis fej vöröshagyma apróra vágva- kb. 2 cm gyömbér lereszelve- 1 lime lereszelt héja és egy negyed leve - 2 tk. csípős madras curry - 1 tk. chili paprika ( talán én egy kicsit többet tettem bele, inkább erős lett mint csípős, de mi így szeretjük)- só- kókuszolaj- 4 hekkfilé Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a reszelt gyömbérrel megfuttatom egy kis kókuszolajon, majd jöhet rá a két doboz csicseriborsó, és egy kis só. A kókusztejet elkeverem a madras curry fűszerkeverékkel és a chilivel, egy kis vízzel hígítom és hozzáöntöm a már felhevült csicseriborsóhoz. Ekkor reszelem bele a lime héját, és facsarom
bele a negyed lime levét. Ez pont elég ahhoz, hogy finom citrusos-savanykás legyen.
Összeforralom a kókusztejet a borsóval, majd miután ez kész, néhányszor belenyomom a botmixert, épp csak annyira, hogy saját magát besűrítse kicsit. Kókuszolajon megpirított hekkfilével tálalom. Nagyon finom lett, próbáljátok ki! Jó étvágyat! :)