Palacsinta – ahogy a Nagymamám készíti

  • 2015.01.24.
  • 4

Már korábban írtam róla, hogy a palacsintasütés az egyik mumusom. Volt. J Nemrég odaálltam Nagymamám mellé és lemértük, hogy miből mennyit tesz a tésztájába. Mégsem voltam az első néhány alkalommal sikeres, mikor egyedül kellett sütnöm. De jelentem, az utóbbi 2-3 próbálkozásnál összejött, úgyhogy meg is osztom veletek.
Lehet, hogy sokaknak nem egy ördöngösség a palacsintakészítés. Mégis bízom benne, hogy van, akinek segítség lehet ez a bejegyzés!Hozzávalók 8-9 vékony palacsintához:2 db tojásfél ek cukor1 csipet só200 g liszt1 bögre (2,5-3 dl-es) tejfél bögre szénsavas ásványvíz1 tk vanília kivonat (én házit használtam)1 ek olivaolajkb. 1 ek olivaolaj a sütésheza tálaláshoz: nutella, néhány szem chocapic és földimogyoró összetörve (vagy bármi amivel szereted)Elkészítés:A tojást és cukrot robotgéppel összedolgozzuk. A többi hozzávalót és sorban hozzákeverjük a géppel: só, tej, liszt, víz, vanília kivonat, olaj.Hagyjuk pihenni a keveréket 10-15 percig. (ez fontos! Fogalmam sincs miért, de az.)A palacsintasütőt kikenjük olajjal és felmelegítjük a tűzhely legnagyobb rózsáján. Kb. egy merőkanálnyi tésztát teszünk bele egyszerre, úgy forgatjuk a sütőt, hogy mindenhová jusson a tésztából. Miután kissé barnára sült, egy késsel megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.Tálalást kár részletezni, a töltelékek fajtája számtalan, nálunk a Nutellás és a baracklekváros a nyerő JJó sütögetést kívánok!