Villámgyorsan elkészíthető édesség

  • 2014.06.30.
  • 2

Nem múlhat el úgy a málna szezon, hogy nem készítettem semmi málnásat. Ez a kedvenc gyümölcsöm, és rosszul is esik, hogy pont akkorra tették a vizsgáimat, amikor málna szezon van JAzért feltöltődés céljából készítettem egy szupergyors édességet. Ugyan várni kell kicsit, míg a puding megdermed, de megérni. Nagyon egyszerű, nem egy nagy gasztronómiai csoda, viszont finom, édes, málnás, ééés finom.
Hozzávalók 4 főre:fél csomag vaníliás pudingpor4 dl tej1 csomag vaníliás cukor2 ek nyírfacukoregy kis tálca friss málnatejszínhabElkészítés:3 dl tejet elkezdünk melegíteni egy tapadásmentes lábasban. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport (ezt én mixerben szoktam).A melegedő tejhez hozzáadjuk a cukrokat, mikor felforrt, öntsük bele a pudingporos tejet. Várjuk meg, míg besűrűsödik és forrjon egyet. Tegyük félre kissé kihűlni, időnként keverjük meg.Desszertes poharak aljában helyezzünk el néhány szem málnát, erre adagoljunk pudingot. Tegyük a hűtőbe legalább egy órára.Miután megdermedt a puding, díszíthetjük tejszínhabban és friss málnával.