Hamburger. Otthon!

  • 2014.06.17.
  • 9

Szuper vasárnapot töltöttünk a családdal. És ebből persze az ebéd sem maradhatott ki. Grillezés volt, hamburger házi húspogácsával. Amihez nekem most nem sok közöm volt, azt leszámítva, hogy formáztam a gombócokat. A (most már nem) szupertitkos receptet pedig, „Gourmand” Zolónak köszönhetjük, nagyon bevált, így megőrizzük a jövő nemzedékének is. J Nézzétek, ilyen volt:
Hozzávalók (6-7 főre)sertés darálthús, marha darálthús összesen kb. 1 kg1 fej felkockázott vöröshagyma2-3 gerezd összenyomott fokhagymafűszerek ízlés szerint: só, bors, őrölt fűszerkömény,
csipet curry, pirospaprikakevés ketchup1 ek zsemlemorzsa1 tojás+amit még a húspogácsán kívül a hamburgerben látni szeretnél: cheddar sajt, zöldségek
Elkészítés:Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. Formázzunk gombócokat, majd lapítsuk ki. Mindkét oldalát süssük aranybarnára (vagy sötétebbre, ki hogy szereti).Mikor kész, egy húsra dobjunk rá még a grillen egy szelet cheddar sajtot, azt olvasszuk rá, és mehet a grillen felmelegített zsemle közé.Rajkunk még bele zöldségeket: paradicsom, hagymakarika, uborka, ami tetszik.Tálaljuk fűszeres steak burgonyával.