Bögrés palacsinta salsával és pirított baconnel – Pancake day

  • 2014.03.05.
  • 0

Március 4-én újra eljött a Nemzeti Palacsinta Nap ideje. Hurrá! Mivel egyébként is imádjuk a palacsintát, így nem hagyhattam ki, hogy készítsek most is. Mivel tavaly édes palacsinta készült erre a napra, most sóssal próbálkoztam. Jamie Oliver ihlette a receptet. Figyelemmel kísérem youtube food channel-jét, persze ő sem ment el szó nélkül a Pancake Day mellett! Várakozáson felüli lett az eredményt. Remekül passzolnak egymáshoz az ízek. Akár reggelire vagy vacsorára is tökéletes.Hozzávalók 3 főre:A palacsintához:1 nagy bögre liszt1 nagy bögre tej1 db tojásfél konzerv csemegekukorica150 g krémfehér sajtA salsához:1 db avokádó2 db paradicsomkis fej vöröshagyma felesó, oregánófél citrom leve1 tk cukorPlusz feltét:sózott tejföl bazsalikommal hintvelegalább 9 szelet baconElkészítés:A salsa: az avokádót, paradicsomot és a vöröshagymás kis kockákra vágjuk. Adjuk hozzá a citrom levét és a fűszereket. Kicsit turmixoljuk össze. Fűszerezzük utólag is ízlésünknek megfelelően.Keverjük be a palacsintatésztát: liszt, tojás, tej, sajt, kukorica.A bacont teflonos serpenyőben süssük ropogósra. A kisült zsírból egy teáskanálnyit adjunk hozzá a palacsintatésztához. És kenjünk a palacsintasütőbe is.Melegítsük fel a palacsintasütőt és merőkanállal adagoljuk rá egy kevés tésztát. Nem baj, ha nem lesz pontosan kör alakú egy-egy palacsinta. Mindkét oldalát süssük meg, néhány perc alatt kész.A tejfölt egy kis sóval keverjük össze.Tálalhatjuk a képen látható módon. Együnk meg mindent az utolsó morzsáig J