Karalábé krémleves petrezselyemmel

  • 2013.11.15.
  • 4

Valami egyszerű, gyors levest akartam készíteni. Ilyenkor nem is kérdés, krémleves lesz. Gondoltam a sima karalábé krémlevest feldobom egy csokornyi petrezselyemmel, lássuk mi lesz belőle. Jó ötlet volt, én kétszer is ettem belőle.Hozzávalók 3 főre:1 közepes karalábé1 kisebb krumpli1 kis csokor petrezselyem1 dl tejszín0,5-1 dl tejsó1 csipetnyi ételízesítő1 csipetnyi frissen őrölt borsreszelt sajt és egy csipet bazsalikom a tálaláshozElkészítés:A karalábét és a krumplit tisztítsuk meg és vágjuk kockákra. Tegyük egy lábasba, annyi vízzel öntsük fel, ami ellepi. Gyújtsuk meg alatta a gázt, és forraljuk fel. Ízesítsük sóval, ételízesítővel, borssal. Főzzük puhára a zöldségeket (kb. 20 perc) és adjuk hozzá a felaprított petrezselyem zöldet.Mikor megpuhultak a zöldségek, kezdjük el turmixolni és közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Addig hígítsuk, míg elérjük a kívánt sűrűséget. Tegyük vissza a gázra és forraljuk fel újra.Tálalás előtt szórjunk a tetejére reszelt sajtot és egy csipetnyi bazsalikomot.