Élmények egy estről: Good Food főzőklub 2.

  • 2013.11.22.
  • 6

Szuper lehetőségem adódott ismét. Részt vehettem a Good Food magazin és a Tefal által közösen szervezett főzőesten a Blanchir főzőiskolában. A néhány órás program sok jó élménnyel gazdagított, plusz egy fontos tanulsággal tértem haza...A helyszín fantasztikus volt. Remekül felszerelt konyhapultok, barátságos, meleg színek és hangulat. Modern, de mégis klasszikus. Remélem lesz lehetőségem még ebben a főzőiskolában járni.
Szatmári Ferenc séf kalauzolt minket a konyhában. Szívesen segített nekünk, szuper instrukciókat kaptunk, jó volt tőle tanulni. Egy nagyon jól kitalált, könnyű menüsort főztünk. Számomra mindegyik fogásnál volt valami különlegesség, újdonság, amivel még nem találkoztam. Íme az ételek, amiket készítettük:Az előétel alapanyagaiA főétel alapanyagaiElőétel: Tükörtojás és pirított bacon, céklasalátával és pirított bagettelLeves: Vaníliás sütőtök krémleves pirított chilis tökmaggalFőétel: Roston sült tőkehal citromos pirított zöldségekkelDesszert: Csokis muffin flambírozott gyümölcsökkel és vanília fagyivalGyönyörű tálalások. A bal alsót készítette a mi csoportunk.A főétel tálalásaMindent Tefal edényben készítettük, aminek nagyon örültem, mert otthon még nem volt lehetőségem kipróbálni. Könnyű volt velük bánni, szívesen látnám a konyhámban is.
Összességében a főzőcskézés jó hangulatban telt, otthon is el fogom készíteni ezeket az ételeket.
A szervezők az est elején bejelentették, hogy egy kis versengésre is számíthatunk, ez
alapvetően egy klassz ötlet volt. Annak a három csapatnak a tagjai, akik a zsűri szerint a legjobb tálalásokat készítették el, nyereményben részesültek.
Tehát ha jól emlékszem 14 főből 9 fő Tefal edényekkel gazdagodott és egyéb plusz nyereményekkel.
Gratulálok nekik innen is :)Amellett nem szeretnék elmenni szó nélkül, hogy 5 ember, beleérve engem is, milyen érzésekkel ment el a rendezvényről. Ez már nem a főzés részre, inkább egy „kis kommunikációs zavar”.Igen, a verseny ilyen. Valaki nyer, valaki veszít. Az eredményhirdetést követően azok, akik nyertek valamit elindultak edényt választani maguknak. Majd elhangzott a mondat, hogy egyébként a kötényt mindenki megtarthatja. Örülünk, hogy itt voltatok. Így a nyertesek edényt válogattak, a többiek pedig a kabátjukat.Sajnos amiatt, ahogyan kommunikálták a szervezők
a verseny kimenetelét, és ahogyan lezárták a programot, 5 ember azzal a gondolattal tért haza, hogy veszített, de legalábbis nem nyert semmit. Köztük én is. Pedig azért ez nem egészen így van. Mégis ez a benyomásom. Számít a benyomás? Eszembe jut, amikor legközelebb elindulok megvenni a kedvenc magazinomat? A választ rátok bízom.Pedig nem veszítettünk. Egy egész estés programot kaptunk, fantasztikus élményt, egy séffel főzhettünk együtt. Találkozhattunk kedvenc magazinunk főszerkesztőivel. Kaptunk egy klassz kötényt.
Tudom, mert már találkoztam ilyennel, hogy a szervezők célja nem az volt, hogy akár egy kicsit is rossz szájízzel térjek haza. Így továbbra is tartom, hogy ez a kedvenc magazinom. De számomra, és remélem írásom által számotokra is, tanulság lehet, hogy minden kommunikál. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy hogyan kommunikálunk, mert ha ezt nem tesszük, könnyedén rossz benyomást kelthetünk magunkról. Pedig nem valószínű, hogy ez a célunk.
(A bejegyzésben található fotók a GoodFood - világkonyha facebook oldaláról származnak.)