Málnás desszert

  • 2013.07.17.
  • 8

Málna rajongó vagyok, így kihasználom a szezont, amíg lehet.Ezt a desszertet annyira egyszerű elkészíteni, hogy a munkából hazaesve sem nagy fáradság. Útközben beszaladtam a boltba hozzávalókért. Míg sétáltam egyet a kiskutyámmal a közeli parkban, addig az összetevők a hűtőben vártak arra, hogy felhasználjam őket. Így elkészülés után lehetett is kanalazni rögtön (vagyis a fotózást még előtte csorgó nyállal muszáj volt kibírni). A GoodFood olvasótalálkozóján készítettünk hasonló desszertet, és egyébként a recept, amiből kiindultam meg is található a magazin júliusi számában.
Hozzávalók 2 (nagyobb) adaghoz:kb. 200 g görög joghurt1 kis dobozka málna (nálam néhány szám elfogyott belőle, míg készült a desszert) J1 tk kristálycukor2-3 tk porcukorElkészítés:Egy edénybe szórjuk bele a málnát és a kristálycukrot. Lazán törjük össze egy villával. Osszuk szét a mennyiséget két pohárban.A görög joghurtot keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezt is kanalazzuk bele a poharakba.Díszíthetjük málnával, menta levéllel.Ne tartogassuk sokáig a hűtőben J