Sajtos csirkemell paradicsomkarikákkal

  • 2013.05.21.
  • 4

Mit is kezdjünk egy nagycsomó csirkemellel sok főre? Hát, ha nincs időnk sokat vesződni vele, akkor fűszerezzük meg, tegyünk rá ezt-azt, és toljuk be a sütőbe…Ugyan eleinte még ezt is sikerült odaégetnem, mert nem tudtam a sütési hőfokot eltalálni (ami egy 3 fokozatú sütőn talán annyira nem is egyszerű). Mióta rájöttem a trükkökre, nincs gond. Csirkemellel jó kísérletezni. Főként azért, mert viszonylag gyorsan átsül, és nem kell attól tartani, hogy nyersen kerül az asztalra. Ezer féle kombinációt lehet kitalálni az ízesítésére. Én leginkább akkor örülök, ha a sajt nem hiányzik róla. Most külön jó volt a főzőcskézés, mert társaságom is volt. Együtt botladoztunk egy nagy konyhában barátnőmmel. Szuper nap volt, Hugi :)Hozzávalók 6 főre:1,5 kg csirkemell3 db paradicsom20 dkg sajtegy kis tejfölsó, borsfokhagyma (por vagy friss)oregánómargarin a tepsi kikenéséhezElkészítés:A csirkemellet tisztítsuk meg, szeleteljük fel. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Margarinnal kikent tepsibe fektessük a szeleteket egymás mellé.Karikázzuk fel a paradicsomot, tegyük a csirkemellre. Fűszerezzük bővel fokhagymával és oregánóval.Fedjük be fóliával és 30 percre tegyük 180-200 fokos sütőbe.A sajtot keverjük össze a tejföllel és sózzuk meg kissé. Mikor megpuhult a hús, vegyük le a fóliát, kenjük rá a húsra. Tegyük vissza a sütőbe kb. 15 percre, hogy a sajt rápiruljon.Tálaljuk burgonyapürével és vegyes salátával.