Csokis keksz

  • 2013.05.26.
  • 6

A kedvencem. :)Hozzávalók kb. 40 darabhoz:20 dkg liszt1 csomag sütőpor2 csipet só1 tk kakaópor0,5 tk fahéj2 tojás15 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor15 dkg lágy margarin15-20 dkg étcsokiElkészítés:A lisztet, sütőport, sót, fahéjat, kakaóport keverjük össze egy tálban. Másik edényben habosítsuk fel a tojást a cukrokkal. Apránként dolgozzuk hozzá a lisztes keveréket. Ezt követően a vajat is keverjük el benne. Mindehhez használhatunk robotgépet.A csokit aprítsuk fel kisebb darabokra és kanállal forgassuk bele a tésztába.Sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk egymástól kb. 3-4 centi távolságra 1-1 kanálnyi tésztát. Ujjunkkal egyengessük őket kör alakúra. Inkább magasak legyenek, mint terebélyesek, mert sülés közben szétterülnek majd.Kb. 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük meg őket (akkor van kész, ha az alja már elkezd barnulni). Vegyük ki a sütőből és a tepsin hagyjuk kihűlni. Néhány perc múlva már ehetjük is!