Magyaros muffin

  • 2013.04.15.
  • 0

Ma ünnepeltünk a munkahelyen. Ilyenkor valami finomsággal is igyekszünk meglepni egymást. Mai szülinaposunkról tudjuk, hogy ugyan elvan az édességekkel, de azért mégis a sósságokat kedveli inkább. Így esett erre a receptre a választás.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a magyaros, fűszeres ízeket. Emellett az sem baj, ha a húst is kedveli, aki elkészíti… baconos is meg kolbászos is. Halmozzuk az élvezeteket!Hozzávalók 12 db-hoz:25 dkg lisztfél csomag sütőpor0,5 tk só0,5 tk fűszerpaprika0,5 tk őrölt fűszerköményegy nagy csipet bors1 tojás2 dl tej1 kis poharas joghurt2 ek olajnéhány karika kolbász10 dkg szeletelt bacon12 db pici-kocka sajt (trappistát választottam)Elkészítés:A bacont szeleteljük fel és pirítsuk meg kissé. A kolbász karikákat harmadoljuk el.
A száraz összetevőket keverjük össze egy tálban: liszt, sütőpor, fűszerek.Egy másik tálba üssük bele a tojást. Adjuk hozzá a joghurtot, tejet, olajat. Robotgéppel keverjük össze. Adjuk hozzá 2 részletben a lisztes keveréket. Jól dolgozzuk össze.Keverjük hozzá a lecsöpögtetett bacont.A muffin sütőformát vajazzuk és lisztezzük ki. Mindegyik részbe tegyünk egy evőkanál baconos tésztát. Mindegyik közepére tegyünk egy kis kocka sajtot. Majd a maradék tésztát igazságosan osszuk szét.170 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt szép barnára sütjük.ui: NE tegyétek muffin papírba, mert akkor lehet, hogy kezdhetitek az egészet elölről. Beleragad. Nagyon.