Krémes keksz süti

  • 2013.04.11.
  • 9

Először, mikor kóstoltam ezt az édességet, azt hittem, valami iszonyat bonyolult krém-csodával van megtöltve. Hát nem. Csak tejföl, édesen. Ennyi. Engem meglepett, de rögtön lenyúltam a receptet leendő anyósomtól. Isteni sütiket készít. Én most egyszerű, kerek tortaformában készítettem el, a tetejét megszórtam egy kis csoki reszelékkel. Találkoztam már gyümölcsös variációkkal is, például eperdarabossal. Nagyon jó!
Hozzávalók 6 főre:625 g tejföl5 ek porcukor (kristálycukor is lehet)1 tk kakaópor1 tk vaníliás cukor300 g háztartási kekszElkészítés:Ha kristálycukrot használunk, előtte daráljuk össze kissé. Nem baj, ha nem lesz teljesen por állagú.Körülbelül 250 g tejfölt simára keverünk 2 ek cukorral, és 0,5 tk vaníliás cukorral.Egy jénai alját, vagy tortaforma alját sorban kirakjuk háztartási keksszel. Erre ráöntjük a cukrozott tejfölt és elegyengetjük, majd ráteszünk még egy sor háztartási kekszet.Körülbelül 200 g tejfölt simára keverünk 1,5 ek cukorral, 1 csipet vaníliás cukorral és körülbelül 1 tk kakaóporral. Ezt a keveréket ráöntjük a háztartási kekszre és elegyengetjük. Ezt követően még egy sor kekszet teszünk rá.A maradék tejfölt kikeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, és eloszlatjuk a keksz tetején (abban az edényben kevertem ki, amiben előtte a kakaósat is, így nem lesz annyira fehér a teteje).A sütit betesszük a hűtőbe néhány órára, legjobb legalább egy éjszakát hagyni. Finoman megpuhul a keksz.A tetejére reszeljünk csokit.