Carbonara alaprecept

  • 2017.05.20.
  • 3


Fejenként 80 g spagetti tészta,
4 tojás sárgája,
Nagy maréknyi reszelt parmezán,
70-80 g pancetta, kockákra vágva,
Tengeri só,
Frissen őrölt fekete bors,
Extra szűz olívaolaj
Főzzük a tésztát lobogó sós vízben 8 perc alatt al dentére. Közben kockázzuk fel a pancettát, egy gerezd hámozatlan, megtört fokhagymagerezddel pirítsuk 4-5 perc alatt zsírjára. A tésztát szűrjük le (tegyünk félre egy bögrével a főzővízből), adjuk a szalonnához, forgassuk alaposan össze (a fokhagymagerezdet vegyük ki, húzzuk le a héját, később rányomkodhatjuk a tésztánkra), vegyük le a tűzről. A tojássárgáját keverjük össze csipetnyi sóval, fekete borssal, a reszelt parmezán felével. Keverjük a tésztához (1-2 percet hagyjuk hűlni a tésztát mielőtt hozzákevernénk a tojást) 1/4 bögrényi főzővízzel, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Szedjük tányérra, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, szórjuk rá a maradék parmezánt.