Tejszínes brokkolikrémleves

  • 2020.03.30.
  • 9

2 db közepes fej brokkoli, a szárával együtt1 db közepes burgonya, kockára vágva1 kisebb fej vöröshagyma, felkockázva2-3 gerezd fokhagyma, áttörve1,5-2 liter alaplé200 ml állati tejszín(minimum 30 %-os)150-200 g trappista sajt reszelvefűszerek só, bors, szerecsendió ízlés szerintTálaláshozBacon, kockára vágott kenyérA tejszín és a sajt kivételével az összes összetevőt feltesszük főni, annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket. Ha a krumpli is megpuhult(kb. 10 perc), hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot, majd botmixerrel simára dolgozzuk. Egyszer újraforraljuk és kész. Ilyenkor ne felejtsünk kóstolni, mert még igazíthatunk a z ízén.A bacont kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a kenyeret és tovább hevítjük. A kenyér így felszívja az érékes zsírját és kellemesen megpirul.