Pisztácia torta

  • 2019.09.23.
  • 5

Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortáhozPiskóta6
db tojás sárgája10 db tojás fehérje130 g cukor130 enyhén pörkölt, őrölt pisztácia40 g liszt40 g fehércsokoládé olvasztvaA pisztáciát keverjük el a lisztel. A tojás sárgáját habosítsuk fel. A tojás fehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá. Keverjük a fehércsokoládét a tojássárgájába, majd lazítsuk fel a fehérjével. Végűl forgassuk bele a pisztáciás részt. Osszuk négy részre és kenjünk belőle vékony lapokat sütőfóliára. 185 C-fokon süssük 10-12 percig.Krém alap4 db tojás sárgája800 g állati tejszín200 g fehércsokoládé1 rúd vanília kikapart belsejeA tojás sárgáját keverjük el 200 g tejszínnel, a többi tejszínt forraljuk fel a vaníliával. Adjuk hozzá a sárgájás részt és folyamatos keverés közben hevítsük 80 C-fokig. Keverjük simára benne a fehércsokoládét. A krémet egy éjszakán át hűtsük.Torta töltéseKihűlt alapkrém100 g mascarpone100 g házi pisztácia paszta+1 csipet sóA pisztácia pasztát úgy készítjük, hogy a sózatlan pisztáciát enyhén megpirítjuk. Sütőben szétterítve 180 C-fokon 12-15 perc. Majd még forrón egy aprítóban, kávédarálóban vagy smoothie készítőben teljesen krémesre keverjük.A kihűlt alapkrémet a mascarponéval lassú fokozaton óvatosan kihabosítjuk(Ha túl sokáig keverjük kiikrásodhat.) A krém egyik felébe keverjük bele a pisztácia pasztát. Körkörösen felváltva a krémeket töltsük össze a négy piskótalapot.