Mangós túrótorta

  • 2018.09.09.
  • 4

Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortához.Piskóta6 db tojás kettéválasztva120 g liszt átszitálva120 g cukorA tojás sárgáját kemény habbá verjük. A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük és elkeverjük a sárgájával, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. 160 C-fokos előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A mikor kivesszük a sütőből fordítsuk rá egy sütőpapírra és tegyük rá a forró tepsire. Ettől ki fog simúlni a teteje. Amint langyosra hűlt. állítsúk a pikótát az élére, Csak, ha teljesen kihűlt, akkor vágjuk ki a sütőkarikából, és szelljük három felé. A torta töltése elött a piskóta köré helyezzük vissza a fémkarikát.Mangópuding3 db mangó kockára vágva30 g keményítő+kevés víz100 g cukorA mangót turmixoljuk le, majd a cukorral forraljuk fel. Sűrítsük be a keményítős résszel.Túrókrém200 ml tej100 g cukor30 g keményítő1 rúd vanília kikapart belseje1 narancs leve és héja250 g túró200 g vajA keményítőt oldjuk fel egy pici tejjel, a többi tejet forraljuk fel a cukorral, a vaníliával, és a citrommal, majd sűrítsük be a keményítős résszel. Hűtsük langyosra a főzetet és habosítsuk ki a vajjal és a túróval. Töltsük be a torta többi rétegét a krémmel. A torta szélére, nyomózsák segítségével nyomjunk egy kis peremet. Egy éjszakán keresztül hűtsük. A tetejét kockára vágott mangóval díszítsük.