Sütőtök torta

  • 2018.07.25.
  • 7

MézeskalácsRecept:250 g liszt (Bl 55)1 csipet szódabikarbóna75g porcukor125 g méz25 g vaj1 tojás sárgája1 csipet mézes fűszerkeverék (Fahéj, őrölt szegfűszeg)A tészta begyúrása:A vajat és a mézet kissé melegítsük meg, hogy éppen csak folyékony legyen. A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát szitáljuk össze. Majd a többi anyaggal gyúrjuk simára, végül légmentesen elcsomagolva 1-2 órát hűtőben pihentessük.sütőtök200 g megsűlt sütőtök húsa1 tojás sárgája50 g mandulaliszt5 g kukoricakeményítőAz összetevőket turmixoljuk le majd forraljuk össze, és töltsük be a két mézeslap közé.Karamell mousse6 db tojás sárgája100 g cukor40 ml víz200 g fehércsokoládé olvasztva100 g mascarpone200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)Karamell ganache50 g cukor200 fehércsoki220 tejszín