Citromtorta

  • 2018.07.24.
  • 7

Piskóta8 Tojás kettéválasztva50 g porcukor160 g vaj200 g cukor200 g liszt160 g fehércsokoládé olvasztva1 citrom reszelt héjaElkészítésA vajat a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojás sárgáját, és az olvasztott csokoládét. A tojás fehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel és lazán belekeverjük a lisztet.160 C-fokos előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.Tipp:-A fehércsokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt.-A fehércsokoládét csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét. Ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.Citromkrém1 db 23 cm átmérőjű tortához200 g cukor1 nagy citrom héja200 g facsart citromlé120 g tojássárgája1 db egész tojás100 g vaj300 g vajAz összes összetevőt(a 300 g vaj kivételével) vízgőzön melegítsük 85 C-fokig, folyamatos keverés mellett, majd szűrjük át és hűtsük le. Ha kihűlt keverjük habosra és keverjük el a 300 g kihabosított vajjal.