Zabpuding gyümölccsel

  • 2017.08.14.
  • 2

Szeretem a pudingot és nagyon jól tud esni délután uzsonnára, vagy délelőtt tízóraira, viszont mivel a normál bolti pudingpor gyors felszívódású szénhidrátot tartalmaz, amit nekem nem tanácsos fogyasztanom. Szafinál lehet kapni az ő általa kifejlesztett zabpudingot, de én most elmulasztottam rendelni, gondoltam kipróbálom az itthon lévő zablisztből. Tartalmas, diétás finomság lett a végeredmény.Jól sikerült, azóta már sokszor készítettem. Délelőtt gyümölccsel fogyasztom. Sokféleképpen ízesíthető: én próbáltam már tonkababbal, rummal, mindkettővel nagyon finom lett.A kép nem az enyém (nem tudom kié), ne haragudjatok, nem sikerült normálisat fotóznom, ha újra elkészítem és sikerül fotóznom, kicserélem.
Nem banánnal ettem, hanem gránátalmával.Hozzávalók:3 dl kókusztej12 g zabliszt3 g tápióka keményítő10 g karobpor vagy kakaó1 evk negyedannyi édesítőrumaroma, vagy tonkabab reszelveA kókusztejet felmelegítem, beleszórom a többi hozzávalót. Lassú tűzön főzve addig melegítem, amíg besűrűsödik. Kihűlve teljesen puding állagú lesz.Két kis pohárba tettem és mikor kihűlt, gyümölccsel ettem. Én langyosan is szeretem, tudom, hogy néhányan erre furán néznek, de ez van :)