Mindenmentes almás sütemény (gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, tejtermékmentes, paleo)

  • 2016.10.08.
  • 0

Már egy ideje így készítem a Szafi féle almást, mert imádom az almás tölteléket és nekem így jobban bejön és sokkal nagyobb adag is lesz, mert a teljes tészta az aljára kerül. Szoktam így túrósat is sütni, pl. ilyet.
Hozzávalók:Tésztához:220 g Szafi sütiliszt80 g Szafi kókuszliszt1 evk eritrit1 mokkáskanál sütőpor60 g olvasztott kókuszolaj2,5 dl vízAlmás réteg:10 db alma reszelve1 evk fahéj5-6 evk eritrit (ízlés szerint)2 evk utifűmaghéj(ha nem szívná fel a nedvességet, még egyet lehet bele tenni)A tésztához a lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk az eritritet és a sütőport. A kókuszolajat és vizet összemelegítjük, amíg megolvad a kókuszolaj, hozzáöntjük a száraz anyagokhoz és alaposan összekeverjük. Morzsás, nedves homok szerű állaga kell legyen. Egy 20x30-as tepsi aljába (amit előzőleg kibélelünk sütőpapírral) belelapogatjuk a tésztát (beleöntöttem és utána egy kanál hátával egyenletesen lelapogattam, egyszerű volt). Az almás keveréket rátesszük és egyenletesre simítjuk. Én úgy szeretem az almás sütit, ha nagyon vastag a töltelék :)160 fokon egy órát sült. Frissen tilos felvágni, meg kell várni, míg kihűl, a sütőpapírt óvatosan leszedtem róla és kihűlve tökéletesen lehetett szeletelni.