Levendulás szénhidrátcsökkentett sárgabarackos fordított sütemény

  • 2016.07.08.
  • 7

A fényképezésben mai napig nem vagyok nagyon ügyes, de remélem elnézitek nekem, vagy ennek ellenére is kedvet kaptok néha a receptjeim elkészítéséhez. :) Finom sütemény a méltán sztárolt sárgabarackkal. Nekem a gyümölcsök a mindenem, bárcsak többet ehetnék belőle, sajnos a 120g-os ch diétában nagyon meg kell gondolni mikor és mit eszek, és sokszor nem fér bele a gyümölcs. Ilyenkor sajnos át is hágom a keretemet, de ti ne tegyétek, soha nem biztatnálak rá. Ebben a süteményben az a jó, hogy nagyon finom szaftos, alig van benne ch és benne van a gyümölcs íze. A levendula is érződik enyhén és így a jó, mert nem szappanízű süteményt szerettem volna :)Hozzávalók:2 doboz natúr joghurt (darabja 125g)3 tojás2,5 evk negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet kevesebb is)4 evk (35g) kókuszreszelék3 evk (30g) kókuszliszt1 evk (10g) bambuszrost1 tk sütőpor3 evk cassava garifél tk (2g) konjak liszttonkabab és 1 pici levendulavirág6 db nagyobbacska sárgabarack2 evk eritritA barackokat megmossuk és szeletekre vágjuk. Az eritritbe belemorzsoljuk a levendula virágot. A barackok szeletekkel kirakjuk egy kerek alakú szilikon tortaforma alját és megszórjuk a levendulás eritrittel. A tésztához a joghurtot, tojást és édesítőt habosra keverjük, beleszórjuk a liszteket és alaposan elkeverjük. A masszának sűrűnek, nehezen folyónak kell lennie. Én tonkababbal ízesítettem, mert nagyon szeretem ezt a fűszert, de lehet vaníliával, citromhéjjal is, vagy amit ti szerettek. A tésztát ráöntjük a barackra, elegyengetjük és előmelegített 170 fokos sütőben szilárdulásig sütjük. Mikor megsült, kiborítjuk a tepsiből, úgy, hogy
a barack kerüljön a tetejére. Teljesen kihűlve az igazi. :)A teljes süteményben kb. 55 g szénhidrát van. Attól függően, hogy hány szeletre vágod, osztható a ch tartalom.A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.