Raffaello golyó különböző variációkban (gluténmentes)

  • 2013.12.19.
  • 8

Az óvodai mikulásünnepségre készült. Gluténmentes, így mindkét fiú ezt vitt. Nagyon egyszerű, de nagyon tömény édesség. Én nagyon nagy adagot készítettem, mert két felé kellett osztani, fele is elég, ha a család számára készítjük, itt már csak a fél adag szerepel. Az ovisoknak leginkább a színes cukorkás jött be, természetesen, bár nem az a klasszikus. A barnába kakaót tettem, de az is ebből a "tésztából' készült.Hozzávalók:60 ml víz200 g cukorebből cukorszirupot főzünk200 g tejpor150 g kókuszreszelék150 g margarin (persze vajjal finomabb)ezeket összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk és a cukorszirupot hozzáöntve tésztává gyúrjuk.
Olyan állaga lesz, mint a gyurmának, szerintem nagyon jó recept. Én készítettem már szétfolyó golyókat, úgyhogy tudom. Golyókat formázunk és abba forgatjuk, amibe csak akarjuk. A gyerekek segítettek a golyók formázásában, bár minden kókuszreszelékben úszott a konyhában, azért nagyon jól szórakoztunk.
Masszívan édes, tejes ízű, szerintem nem nagyon hasonlít az igazi raffaellóra, de hát ez a neve, így én is így hívom.Lehet a közepébe mandulát tenni, nekem nem volt itthon, így kimaradt, úgy biztosan még finomabb lenne.A recept Citromhabtól származik, ezúton is köszönet érte.