Gluténmentes zsömle briósnak álcázva

  • 2013.12.18.
  • 1

Hozzávalók:150 g schar mix b150 g Beiker kenyérpor300 ml víz20 g élesztő1 kockacukor1 evk lenmag1 krumpli1 kk fiber husk1 evk olajA tetejére durva szemű só (elhagyható), 1 evk olaj.A szokásos módon gluténmentes kelt tésztát készítettem. Az élesztőt felfuttattam a vízben a cukorral. A liszteket tálba mértem, hozzáadtam a sót, a fiber huskot, belereszeltem a krumplit, beletettem a felfutott élesztőt és tésztát dagasztottam. A tészta állaga sűrű, kenőcsös lett, nem formázható. Habzsákba töltöttem és briós formákat nyomtam a sütőpapíros tepsire. Azért így formáztam, mert így megtartották a formájukat és nem lapultak le, ahogy a gm péksütik többsége.
A tetejüket megkentem olajjal és megszórtam durva szemű sóval, fél óra kelesztés után ment a 200 fokos sütőbe. Szépen megemelkedtek és rózsaszínre sültek.