Diós-csokis habcsók (gluténmentes)

  • 2013.12.17.
  • 6

Ez volt az első habcsók amit készítettem. Hiába egyszerű, meg alap, eddig soha nem készült nálam. Viszont mostantól fog, mert tényleg olyan egyszerű, mint amilyennek mondják. Ez a variáció is nagyon finom lett, csak picit szárazabb, mint kellene. Hiába, nem ismertem erről az oldaláról a sütőmet, de most már tudom, hogy legközelebb milyen hőfokon mennyit süssem. Kezdőknek is ajánlom, mert tényleg pofonegyszerű.Hozzávalók:4 tojásfehérje (L-es méretű)20 dkg cukor20 dkg dió12 dkg csokicsepp (gm)A tojások fehérjét felvertem, majd mikor már kemény volt, hozzáadtam a cukrot és azzal fényesre vertem. Hablapáttal beleforgattam a durvára tört diót és a csokicseppet és kanállal sütőpapíros tepsire adagoltam. Két tepsinyi mennyiség lett ebből, tehát elég sok. 130 fokon légkeveréssel sütöttem egy órát a két tepsit, úgy, hogy a sütőajtó résnyire (fakanalas megoldás) nyitva volt. Legközelebb 150 fokon légkeveréssel csak 40 percet fogom sütni.
A receptet Barbinál találtam, csak nála kicsit több volt a csoki és a cukor.