Kókuszkaramell (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

  • 2013.09.24.
  • 8

Egy igazi mindenmentes csoda! Na jó méz van benne, tehát cukormentesnek nem mondanám, de pl. Steviával készítve akár az is lehetne. A receptet itt találtam, fázisfotók is vannak, érdemes megnézni. Én az arányokat nem tartottam be, mert nagyon soknak találtam a négyszeres mennyiségű kókuszolajat, meg nem is értettem mekkora a csésze. Lehet, hogy úgy szilárdabb állagú lett volna, de szerintem így is nagyon szuper, vágható a massza. Nagyon finom édesség, ajánlom mindenkinek, aki egészségeset akar nassolni. Ja és nem utolsó szempont, hogy kb. 5 perc összekeverni, utána már csak hűlnie kell. Azt hiszem, még sokszor fog készülni nálunk.Hozzávalók:100 ml Cocomas kókusztejszín100 ml kókuszzsír1 evk kakaó2 evk mézfél vaníliarúd kikapart magjaA kókusztejszínt a kókuszolajjal mixerrel alaposan felverem. Nekem nem lett habos, igaz, hogy megolvasztottam hozzá a kókuszolajat, lehet, hogy nem kellett volna. Mindegy, így is jó lett. Hozzáadtam a kakaót és mézet, majd azzal is alaposan elkevertem. Egy kenyérforma aljába áttetsző fóliát simítottam és belekanalaztam, elsimítottam a masszát. Hűtőbe tettem, majd 4 óra múlva megnéztem és ilyennek találtam. Gyorsan vágtam belőle pár kockát és hamar megkóstoltam. Nagyon-nagyon elégedett voltam vele!