Gluténmentes sajtos keksz

  • 2013.09.11.
  • 9

A Facebook Gluténmentes konyha csoportjában valaki TAC süteményliszthez keresett recepteket, így én is letöltöttem a www.taca.hu honlapról a TAC liszthez szóló receptgyűjteményt és átnéztem. Mivel a sógornőmtől nemrégen kaptam egy ilyen típusú lisztet, gondoltam kipróbálom egy sós keksz formájában. Ilyet még úgyse sokat készítettem.Hát, sajnos a recept eléggé elnagyolt, nem is állt össze a tészta. Nem az a fajta vagyok, aki kétségbe esik, ezért próbálkoztam kijavítani a recepten, amit lehetett, és ez lett belőle. Alapvetően finom, a fiamnak nagyon ízlett, de szerintem a liszt miatt kicsit nyögvenyelős, azaz "fujtós" keksz lett. Az íze tényleg jó, de legközelebb valami más lisztből fogom kipróbálni.Hozzávalók:30 dkg TAC süteményliszt10 dkg LIGA margarin1 kávéskanál sütőpor1 kiskanál só2 tojássárgája1 tojásfehérje1⁄2- dl tej (rizstej)Krém:10 dkg Liga margarin10 dkg sajt (nálam trappista)A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két darabra osztva kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Feltekerjük mint a csigát és folpakba csomagolva betesszük a fagyasztóba 1,5 órára. Ha túl kemény, mikor kivesszük, akkor annyi időt hagyni kell neki, amíg picit visszapuhul, mert ha túl fagyos törik a tészta.180 fokon sütöttem sütőpapíros tepsin, míg szépen rózsaszínesedni nem kezdett. Ropogós, ízletes keksz lett, kis fujtós felhanggal.