Gluténmentes mézes puszedli

  • 2013.09.16.
  • 2

A hűvösebb őszi idő -e az oka, vagy más, nem tudom, a gyerekek megkívánták a mézes süteményt. Ábel fiam amúgy is szereti, én meg örülök neki, mert gondban lennék Karácsonykor, ha történetesen a mézes fűszer nem jönne be neki. Mézes puszedlit terveztem, de nem volt hozzá receptem. Egyik este a neten keresgélve ezt a nagyon egyszerűnek tűnő receptet találtam, gondoltam kipróbálom gluténmentesen. Jó lett a végeredmény, és külön előnye, hogy robotgéppel 5 perc a tészta összekeverése, még 5 perc a tepsibe szaggatás és 10 perc sütés kellett neki. Magam is elcsodálkoztam, hogy ilyen gyorsan született meg egy adag finom gluténmentes sütemény. A normál receptet itt találtam, ahol azt ígéri a szerző, hogy azonnal süthető és puha, finom - nem is csalódtam, tényleg így volt :) .Hozzávalók:100 g Schar mix C75 g Beiker liszt(szerintem működik más, olcsóbb lisztekkel is)50 g porcukor1 csapott kk szódabikarbóna1 tk kakaó1 tk mézeskalács fűszerkeverék (természetesen gm)1 tojás1 tk tejföl80 g méz40 g kókuszolaj megolvasztvaA száraz anyagokat (lisztek, cukor, kakaó, fűszer, szódabikarbóna) a késes robotgép táljába tettem. A mézet megmelegítettem, elkevertem benne a kókuszolajat. A száraz anyagokhoz öntöttem, hozzáütöttem a tojást és hozzákanalaztam a tejfölt. A géppel homogénre kevertem egy-két perc alatt. A sütőpapíros tepsire adagoltam egy kiskanállal. Bár sűrű a massza, és ragadós, a tepsiben kerekre terült. Egymástól kb. 3 cm távolságra legyenek, mert nagyot terülnek még sütés közben. 180 fokos, előremelegített sütőben sültek kb. 10 percet. Nem lettek igazán pufik, mint a normál puszedli, de szerintem így is jók voltak. Nem volt rá időm, hogy csokival bevonjam őket, pedig terveztem, a gyerekek azon melegében nekiláttak. Egy tepsinyi adag lett, nem túl sok, épp hogy másnap reggelire maradt néhány belőle.