Finom paleo kenyér (gluténmentes)

  • 2013.09.10.
  • 3

Egy barátnőmtől kaptam kóstolót az általa kedvelt paleo kenyérből. Az elején a szaga nagyon elborzasztott (utálom a tojásszagot), de az íze finom volt. Hűtőben több napig friss volt, reggelente pirítva nagyon finom volt. Mivel mostanában nekem is kicsit meg kell szorítanom a szénhidrátot, úgyhogy eleve szénhidrátcsökkentett kenyeret fogyasztok, gondoltam jó lesz kipróbálnom mihamarabb.Elkészült és tényleg finom lett, pedig én nem vagyok elfogult a paleoval, inkább mint kísérleti iránnyal próbálkozom, de tudom, hogy elkötelezett híve nem leszek, mert annyi zsírt és húst én nem bírok megenni, amennyit kellene a paleo szerint, ill. a tejtermék elhagyása se menne, szerintem. Szeretem viszont minden irányzatból megtartani a hasznos gondolatokat, recepteket. Így közzéteszem, hátha valaki, aki gluténmentesen étkezik, kedvet kap a kipróbálására.Hozzávalók:5 tojás1 kk só1 mk szódabikarbóna3 evk lenmagliszt5 evk szezámliszt, vagy szezámpehely5 evk tökmagtöretA tojások fehérjét felvertem a sóval. A sárgájába belekevertem a lenmaglisztet. Ledaráltam a szezámmagot és a tökmagot, egészen pelyhes formára. A sárgájás keveréket hozzákevertem a fehérjéhez, majd a többi száraz anyagot (szódabikarbóna, és darálmány) hozzákevertem. Kis méretű kenyérformába öntöttem, amit sütőpapírral béleltem és 180 fokon 40 perc alatt megsütöttem. Később kicsit mérsékeltem a tüzet, hogy jól átsüljön.