Gluténmentes lenmagos Schar kenyér tangh zongh technikával

  • 2013.09.01.
  • 0

A tangh zongh-al készült péksütemények régóta izgatják a fantáziámat. Először Trollanyunál láttam szépségeket és olvastam a technikáról, és már akkor fontolgattam, hogy ki fogom próbálni a gluténmentes kenyér előállításához, de most Limaránál újra meglátva egy ilyen technikával készült péksütit végleg eldöntöttem, hogy kipróbálom. Íme az eredmény. Nagyon finom, foszlós bélzetű lett a kenyér, nedvdús de nem vizes. Kenyér ízű, ami a gluténmentes lisztek esetében nem mindig mondható el a kenyérről.
Hozzávalók:Tangh zong50 ml víz10 g Schar mix BEzt összekeverem és addig melegítem, míg csíkokat tudok húzni a lisztbe. Gyakorlatilag egy puding állagú valamit készítek. Kihűtöm.Kimértem:250 g Schar mix B1 kk só2 evk lenmag1 kk fiber husk200 ml langyos víz, benne egy kockacukor és 10 g friss élesztő feloldva2 evk olajÖsszekevertem a száraz anyagokat, hozzáöntöttem az élesztős vizet, hozzákanalaztam a kihűlt tangh zong-ot és jól összekevertem. Sütőpapíros kenyérformába tettem és a tetejét olajos kanállal ellapogattam. Egy órát kelt a tűzhely tetején letakarva folpakkal. 180 fokon kb. 40 percet sült.