Kukoricabundás ropogós - omlós csirkecomb (gluténmentes)

  • 2013.07.09.
  • 4

Egy gluténmentes nagyon egyszerű főétel. Stahl könyvében találtam, már nem tudom melyikben. Nálunk vasárnapi ebéd volt. Előnye, hogy sütőben készül, minimális olajjal és nem a klasszikus panír, egy kis változatosság az állandóan sült krumpli-rántott hús kombót követelő gyerekeim étrendjében.
Hozzávalók:0,5 kg (nálam egy tálcányi) filézett csirke felsőcombén ilyet kaptam, de csmellből is biztosan jó lehet250 g gluténmentes kukoricapehelysó, bors1 doboz natúr joghurt2 g fokhagyma összezúzvaolajsprayA húsokat sóztam - borsoztam, majd bepácoltam a fokhagymás joghurtba. Így nem is kell rá más (sem tojás, sem liszt). Hagytam egy délelőttöt pácolódni. A kukoricapelyhet robotgéppel apróra törtem egy lapos tálba tettem. A husikról nagyjából a kezemmel letörölgettem a joghurtot és beleforgattam alaposan a kukoricapehelybe, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tettem őket szépen sorban. Befújtam őket olajspricnivel (egy még soha nem használt virágsrpicnit használtam ehhez a művelethez). A sütőt előmelegítettem 180 fokra és 30 -40 perc alatt megsütöttem a combokat (ha aranyszínű a bunda, akkor készen van). A hús puha lett, a panír meg extrán ropogós. Mi persze sült krumplival ettük, amit közben az Actifry-ban készítettem el, de salátával még jobb lehet.