Farkasapa főztje - Harcsapaprikás túróscsuszával

  • 2013.06.03.
  • 5

Hát igen! Nálunk Farkasapa az, aki elkészíti a húsos ételeket. Hétvégén, ráérősebb időben készült. El is molyolt vele egész délelőtt. A fiuk pörköltet kívántak és semmi normális húst nem talált szegény Farkasapa előző este a hiperben, így friss harcsát vett, persze nem filét, mert az túl sokba került, ezért is volt a molyolás. De megérte, mert tényleg finom volt! Anyukám, aki nagy szemeket meresztett, mert még életében nem evett halból paprikást, is megdicsérte, bár bizalmatlanul meregetett először csak a szaftból. A fiuknak is bejött és legalább fogyasztottak halat, amit annyira kellene, de igazából nem szoktunk. Egyrészt, mert helyben, hogy úgy mondjam nem igen jön szembe, másrészt, mert én utálom a halízt, csak olyan hal jöhet szóba karácsonykor is, ami nem halízű. Mondjuk a harcsa ilyen. A díszítés is Farkasapát dicséri, ő ki nem adna a kezéből olyan képeket, mint én szoktam. :)Hozzávalók1 nagy fej hagyma1 paradicsom1 tv paprika1 kg harcsa (nem filé)1 evk pirospaprikaA halhúst leszedte a csontokról, szálkákról és felkockázta. Készített egy pörköltalapot a hagymából, paradicsomból, paprikából oly módon hogy beletette a hal azon részeit, amit nem tudott filésíteni, vagyis kis halhússal a csontokat. Alaposan összefőzött mindent, vagyis inkább szétfőzte a zöldségeket. Mikor késznek ítélte, átpasszírozta, így nem mehetett bele szálka és egy csodás, selymes alapot kapott. Ebbe aztán beletette a halhúskockákat, amik bizonyosan szálkamentesek voltak és 10 percet rotyogtatta.
A tészta a szokásos módon készült, túró, tejföl és tészta.